Make your own free website on Tripod.com
POsušje - StudentsKi Omladinski Klub
PROMOCIJA DIPLOMANATA I IZLOŽBA ŠIROKOBRIJEŠKE LIKOVNE AKADEMIJE - Široki Brijeg dobiva postdiplomski studij


ŠIROKI BRIJEG - Najesen bi vjerojatno trebao zapoceti postiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg. Ovo je na promociji trece klase diplomanata ALU najavio Jozo Maric, ministar znanosti Zapadnohercegovacke županije. Vjest je potvrdio prof. Stipe Sikirica, profesor zagrebackog sveučilišta i dekan Likovne akademije Široki Brijeg. On je kazao kako ce se vjerojatno najesen u ALU Široki Brijeg upisati ograniceni broj kandidata za postiplomski studij likovne umjetnosti. Priprema se uža specijalizacija.
Ispred širokobriješke Franjevacke galerije održana je promocija 14 diplomanata trece klase Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, u sastavu mostarskog Sveucilišta. Nakon urucenja diploma, otvorena je i izložba slikarskih, grafickih i kiparskih radova diplomanata ALU.
Dekan Stipe Sikirica poželio je srecu mladim umjetnicima, nakon pet godina školovanja. Nazocni su bili predstojnici odjela ALU, zagrebacki sveucilišni profesori Josip Jordan i Misroslav Šutej. Ravnatelj Franjevacke galerije, fra Jozo Pejic , ujedno predavac na ALU Široki Brijeg, kazao je kako je polovica studenata iz Hrvatske, ostali iz BiH, što daje širi znacaj Akademiji. Fra Vendelin Karacic otvorio je izložbu mladih umjetnika, te im porucio da s ponosom nose znanje i odgoj koji su stekli u Širokom Brijegu.

01.07.2002
Autor:
B.Cavar
Foto: B.Cavar

preuzeto s: ŠBWWW vijesti