POsusje - StudentsKi Omladinski Klub
(Ne)dogadjanja

Home

Postanite clan POSKOK-a!
Fanzin Poskoka
Povijest kluba
(Ne)dogadjanja
Statut kluba
Skontaktiranje i Linkovi!!!
Kultura
GLAZBA
Literarno podrucje
Ta davna Amerika - putopis fra Roberta Jolica
Internet galerija: Anamarija Kovacs
CHAT(Brbljaonica)
Foto album!
Politika - odabrani tekstovi
U organizaciji Udruge Bonus iz Mostara 13. travnja  u Salonu Stević održan je  Humanitarni koncert za djecu Hrvatskih uznika. Na koncertu su sudjelovali HKUD fra Petar Bakula te Tomislav band.  U sklopu koncerta  promovirana jeknjiga  Bože Vukušića 'Tajni rat udbe protiv hrvatskog iseljeništva' trenutno najprodavanija publicistička knjiga u Hrvatskoj.

NOVE OSOBNE ISKAZNICE SREDINOM LIPNJA

Savjet ministara BiH do kraja ožujka potpisaće ugovor sa "Simensom" o isporuci sistema za sve usluge CIPS projekta, a prve osobne iskaznice početi će se izdavati sredinom lipnja.
Usluge "Simensa" kao integratora projekta i oprema koju ce nabaviti koštati će 30 miliona KM, što je za 12 miliona manje nego što je bila prva ponuda ove njemačke firme.


USAID otvara informativni centar u Tasovčićima.

Americka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) otvorit ce 18. ozujka informativni centar u Dalmatinskoj ulici bb, u capljinskom naselju Tasovcicima.
Ovaj centar drugi od ukupno cetiri, koliko ih USAID planira otvoriti u zapadnoj Hercegovini.
Centar ce pruzati razlicite usluge gradjanima, medju kojima su: uporaba interneta, odrzavanje satove stranih jezika, informacije o zaposlenosti, administrativne usluge malim nevladinim organizacijama, uporabu uredske opreme i drugo. Prvi ovakav centar otvoren je u Ljubuskoma, a nakon ovoga u Tasovcicima, bi ce otvoren jos po jedan u Rami i Grudama, stoji u USAID-ovu priopcenju za javnost.

INFO NET, 15.03.2002

 NOVE FORE KOD DOMAĆIH KRIMINALACA

 U Posušju su otkrivene  krivotvorene novčanice koje rasparčavaju nepoznate osobe u raznim transakcijama i trgovanju.  Najčešće su u optjecaju  novčanice u apoenima od 500 maraka. Iz policijske uprave  Posušje mole sve koji primijete sumnjive novčanice da to odmah prijave.  


!HITAN POZIV POSKOCIMA!

poskocilogo2.jpgPOSKOCI!
Dobili smo dojavu da je sa istocne strane posuskog stadiona grupica "Škripara" ispisala grafit u kojem posusanima nude oralni seks ili konkretnije "pusite kurac posusani" , pozivamo stoga bilo koga od najblizih Poskoka da pod hitno na rijec posusani doda slovo "n" ili dva slova "ma" a ispred grafita staviti rijec "skripari" kako bi na kraju ispalo "skripari pusite kurac posušanima" jer je grafit prevelik za brisanje, uostalom nek' ga brise komunalna sluzba.
Doznajemo da grafit tako stoji vec mjesec dana i da nitko nije reagirao. Naredba je hitna i nema nikakva odgadjanja.
Ujedno objavljujemo skriparima rat grafitima na njihovom stadionu.
Po izvrsenju zadatka dostaviti izvjestaj putem interneta.

Poziv izdao:
Broj Sedam, sifra autenticnosti: Zfz-kh-784-ah-ah

VIJESTI S MOKROG DOCA

Nogometaši Posušja u pripremnim utakmicama daju naznake da će slijediti grčevita borba za opstanak u Pemijer ligi. Naime, sve utakmice su izgubili a pri tome ni jednog gola nisu dali.  Od Hrv. Dragovoljca su izgubili 1:0 a od Želje 3:0.  Sastav je potpuno novi i losiji nego što je bio.Na raspolaganju su: 1.Džidić, 2.Nikčević, 3.Djuričić, 4.Pranjić, 5.P.Šuto, 6.Roglić, 7.Paskalj, 8.Bilić, 9.Kustra, 10.Karoglan, 11.Vlaović, (Bašić,Petric,Ristovski,Bakula,Landeka,M.Šuto,Matić)


fra. ROBERT JOLIĆ PREDSTAVIO SVOJU NOVU KNJIGU

Svima nam dragi i znani negdašnji posuški franjevac fra Robert Jolić jučer je imao predstavljanje svoje nove knjige u tzv. Hercegovačkoj crkvi u Zagrebu.  Knjiga  govori o djelovanju hrvatskih svećenika franjevačkog reda u Americi.  Fra Robert se nedavno vratio iz Amerike i već je izdao dvije knjige a priprema još dvije. Jedna od njih je i novi "Ljetopis Posuški".  

NEMOJTE VIŠE TUĆI DJECU OD SUTRA SNIMAJU!

Od jučer do 15. veljače  Institucija  ombudsmana Federacije BiH Mostar odjel za prava djeteta snimat će stanje o pravima djece  sa smetnjama u razvoju u Zapadnohercegovačkoj županiji.  Mole se roditelji koji imaju djecu sa smetnjama u razvoju da se jave u  u Centre za socijalni rad u u općinama u kojima žive


 

JOS JEDAN U SERIJI FANTASTICNIH TULUMA U ORGANIZACIJI KLUBA STUDENATA HERCEGOVINE

Sve je pocelo s Paukom , kazu organizatori , (predsjednistvo kluba). Nakon brucosijade studenata Hercegovine odrzane u Pauku pretprosli tjedan, tulumi kluba ZKSH postali su uzasno popularni medju studentima kako nasima tako i mnogim drugima. Sinoc je u samo pola sata tulumara st.doma C.N postala krcata studentima iz Hercegovine i iz cijele Hrvatske a ponajvise iz Dalmacije i Zagreba. Scenu u klubu preuzeli su mladji i zivlji studenti a scenu na podiju mladje i vatrenije studentice. Pocetkom veceri tresla je techno glazba a sve se zavrsilo s Tompshonom i s Moj Ivane. Narodnjaka ,sto je za pohvalu, nije bilo. Bio je gust gledati zagrljene Zagrepcanke kako vicu: Jel kupresko polje uzorano?! he , he, he, he .
Organizatori, jos jedanput - Bravo!!!
Zagreb. 1.12.2001.


OSNOVANA  UDRUGA NEZAPOSLENIH

U nasoj zupaniji pokrenuta je inicijativa za osnivanje Udruge nezaposlenih. Udruzi mogu pristupiti nezaposleni i svi oni koji rade, ali koje poslodavci nisu prijavili, te ne ostvaruju svoja prava na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Inicijatori pozivaju sve nezaposlene i one koji su navodno zaposleni da se pridruze ovoj udruzi. Sve informacije se mogu dobiti na tel. 066/362-360.


OSNOVANO KULTURNO-UMJETNICKO DRUSTVO

U Posusju je Osnovan KUD 'fra Petar Bakula', koji trenutno broji vie od sto clanova. Na osnivackoj skupstini imenovan je i Nadzorni i Upravni odbor drustva. Predsjednik drustva je Tomislav Kovac, dopredsjednik Mirko Siric, tajnik Ljubo Begic, blagajnik Blago Kovac i riznicar Ante Grubisic.


PROSLI DOGADJAJI


Prosle godine u Posusuju se nije dogodilo nista sto bi bilo znacajno za ovu studentsku populaciju.


Jedino su bile popularne rostiljade i klanja janjaca no to nije imalo nikakvog kulturnog odjeka.


AKTUALNO


Moramo istaknuti i jedan povijesni sportski dogadjaj u Posusju.Osnovan je rukometni klub "Dragovoljac".Uspjeli smo doznati samo to da su igraci jako mladi i "vraski dobri".Nesto vise o tome kada prikupimo informacije

U samome centru Posusja odrzan skup pripadnika 66. pukovnije

 klikni za vecu sliku

02.02.01
Ispred hotela "Posusje" odrzan je skup gdje su se skupili pripadnici bivse 66 pukovnije.S mikrofonom u ruci i pokojom doskocicom ljudima se obratio Ljubo Cesic Roys(Rolls),dok ga je plaho pogledavao izvjesni Iko Bago.Autor i njegov tjelohranitelj(podaci u reziji)su prebrojali oko 1000 glava.Skupa s njima saznali smo kako se teskom mukom prije 5(pet)godina stvarala ta grdosija od firme da bi na kraju propala jer je HDZ-et izgubio,Franjo umro a ni Gojko se ne osjeca najbolje.Jadni ljudi su uglavnom negodovali,a kako i nebi kad ne rade vec godinu dana,a kako su stvari posle niti ce.Zanimljivo je da se nitko iz Opcine nije pojavio a da i jest,tko zna sta bi bilo.Ja i cijelo urednistvo se suosjecamo s njima i predlazemo im da provale u svoje bivse Radne Organizacije i upale strojeve i pokrenu kamen vremena koji se debelo ukopao.

TRIBINA


sijecanj 9, 2000 godine
Mala sportska dvorana Posusje
dr. Slavko Sakoman
Tribina o narkomaniji
pod naslovom "dajte zivot mladima a ne drogi"


Tribina se DOGODILA !!! Dakle led je probijen i to ne sa bilo kime nego sa g.Sakomanom. Posusje je dakle ipak doraslo za tribine. Dvorana je bila krcata , mislim da Sakoman tako velike tribine odavna nije imao. Nastupio je izvrsno, opusteno i duhovito sto je u onom ukocenom tvrdom gradu posebno imponiralo. Prvenstveno se obracao roditeljima sa savjetima pri odgoju. Pitanja publike takodjer su bila na mjestu, cak nimalo sterotipna sto i ne cudi jer su se pitanja pisala a oni sa stereotipima tu se nisu snasli.
Najveci pljesak dobilo je pitanje jednog skolarca koji je napisao : "Gdje se moze kupiti dobra trava i najveci krivac zato sto ja pusim travu je skola , da nije skole nikad je ne bih probao!"


sakoman.jpg

ANONIMNO PISMO KOJE SU ORGANIZATORI DOBILI PRED SAM POCETAK TRIBINE

prof.dr.Slavko Sakoman Zaposlen u KB "Sestre milosrdnice" na Klinici za psihijatriju, alkoholizam i druge ovisnosti, Zagreb, Vinogradska cesta 29.

Akademska i znanstvena razina:
specijalista neuropsihijatar, znanstveni suradnik.

e-mail: slavko.sakoman@posluh.hr