POsusje - StudentsKi Omladinski Klub
Kultura

ni tu nije adresa dobro napisana,ko pogodi u cemu je fora dobit ce od mene uzdah


Ova stranica je prazna
No commentZbog odnosa nasih gradskih otaca prema kulturi i ulaganju u kulturni zivot mladih iz protesta ostavljamo ovu bijelu prazninu do daljnjega. Sram vas bilo!!!
Ipak,prije nekoliko dana iz povjerljivih izvora,doznali smo da je jedna djevojka vidjena kako omot od chokolade baca u kantu za smeche,tako da se mozemo nadati nekim pomacima


Doznali smo da ce se stara kucha u centru(kojoj nista ne fali)srusiti i da ce se na njenom mjestu sagraditi trg.centar odmah do postojeceg trg. centra.Iz ovoga mozemo zakljuciti da nasi ljudi ne vole stare stvari i kamen vec vise vole beton.Sramota!!! Ocekujemo vase komentare

NAPOKON PREDSTAVA I U POSUŠJU!!!

U petak  25. siječnja  u školskoj dvorani u Posušju u 17  za učenike osnovne škole i pučanstvo i u 19 sati za za učenike srednje škole HNK iz Mostara izvelo je predstavu 'I smrt će biti sasvim nešto ljudsko'.

 

PARADIGMA STRADANJA HRVATA

josip-suton.jpg

RAZGOVOR SA AUTOROM KNJIGE "POSUSKI ZRTVOSLOV" JOSIPOM SUTONOM.28.05. 2001 OS 'Ivana Mazuranica' Posusje
Ovih dana iz tiska je izisao drugi broj lista 'Svitanje', Osnovne skole "Ivana Mazuranica" Posusje. List su uredili ucenici literarne i likovne sekcije.

GLAZBENA SKOLA ODRZALA KONCERT

U utorak je u prostorijama katehetskog centra zupnog stana u Posusju odrzan godisnji koncert Osnovne glazbene skole. Koncert se vec sest godina redovito odrzava na kraju nastavne godine,a ove godine je bio poseban po tome sto iz OGS Posusje po prvi put izlaze mladi maturanti koji ce svoje skolovanje nastaviti na srednjim glazbenim skolama. Polaznici glazbene skole predstavili su se okupljenoj publici u dvorani katehetskog centra, svojim umjecem i znanjem muziciranja na glasoviru, flauti, klarinetu, violoncelima, gitari i trubljama. Kao i na svakom dosadasnjem koncertu glazbene skole neizostavan je bio i nastup zbora glazbene skole. Koncert je prigodnim govorom otvorio ravnatelj Osnovne glazbene skole ''Posusje'' prof.Ljubo Begic, koji se osvrnuo na povijest glazbene skole od njenog osnutka skolske 1995-1996, njenoj sadasnjosti i neizostavnim problemima, te buducnosti koja nece biti blistava ukoliko se ne rijese neki od osnovnih problema ove skole. Kao najveci problem ove glazbene skole naveden je neadekvatan i neuvjetan smjestaj skole,koji bi se mogao rijesiti dobrom voljom opcinskih vlasti,ali se stvari od osnutka do danas nisu pomaknule sa mrtve tocke,tako da se profesori i ucenici snalaze kako najbolje znaju i umiju.
Usprkos tomu polaznici glazbene skole pokazali su zavidnu razinu znanja,a najbolji pokazatelj toga bila je sama publika koja je iskreno reagirala pljeskom na kraju svakog izvedenog djela.
Ovogodisnji koncert OGS bio je poseban po jos jednom detalju, naime ove godine kao gosti su nastupili i polaznici OGS ''Franjo S.Vilhar'' iz Livna.Sa zanimljivom povjescu te rezultatima ove skole okupljene je u nadahnutom govoru upoznao prof.Josip Bajalo. Nakon njegovog uvoda i mladi livnjaci i livanjke predstavili su se posuskoj publici.
Najvise simpatija publike pobrao je nastup deveteroclanog harmonikaskog orkestra, a ni solisti na glasoviru, harmonici i klarinetu nisu nista manje zaostajali.
Ovaj koncert bio je jos jedno uspjesno putovanje kroz povijest klasicne glazbe,preko Beethovena, Mozarta, Lisinskog, Matza te mnogih drugih velikana ,sto je za posuski kulturni zivot zasigurno dobrodoslo i pozeljno osvjezenje.
Iz Posusja ,za POSKOK klub, A.Karamatic03.02.01
U nedjelju u hotelu je hrvatskom puku predstavljeno idejno rjesenje za spomenik zrtvama II sv. rata i domovinskog rata.Prema informacijama od naseg lutajuceg(izgubio se dabogda)reportera nazocno je bilo 5 ili 6 ljudi.Razlog tako malom zanimanju za kulturu a nadasve modernu arhitekturu moze biti jedino nezgodno vrijeme odrzavanja.Ipak je 9h ujutro rano.Pobogu,kafici otvaraju u 9:30 h
Home

Postanite clan POSKOK-a! | Fanzin Poskoka | Povijest kluba | (Ne)dogadjanja | Statut kluba | Skontaktiranje i Linkovi!!! | Kultura | GLAZBA | Literarno podrucje | Ta davna Amerika - putopis fra Roberta Jolica | Internet galerija: Anamarija Kovacs | CHAT(Brbljaonica) | Foto album! | Politika - odabrani tekstovi

Enter supporting content here